Föreläsningar


Stallyckan kommer gärna ut och föreläser på skolor, mässor, för personalgrupper eller på anhörigträffar samt andra events. Vi brukar vara ett populärt inslag med vår lite annorlunda verksamhet och våra många berättelser från vår vardag. Vi har flera färdiga upplägg att välja mellan men kan även skräddarsy föreläsningar anpassade för ert behov.

Kontakta oss för mer information, offert eller med era önskemål.

Tel: 070-511 91 61

Mail: info@stallyckan-mark.se

 Ladda ner PDF med information

 

Följ gärna ”Stallyckans föreläsningar” på Facebook för att se vilka föreläsningar vi erbjuder nu.

 


Aktuella föreläsningar:

 

2019-05-22 18:30-20:30
En arbetsplats för alla - Om Stallyckans arbete med daglig verksamhet enligt LSS

Klicka här för att anmäla dig till föreläsningen!

 


Exempel på föreläsningar: 

Föreläsningarna hålls av en eller flera av våra föreläsare, Jeanette Kobilsek som är VD på Stallyckan, Helena Eriksson som är verksamhetschef och Agneta Lundqvist – en av våra kollegor  kring tillgänglighet och mångfaldsfrågor.


Teori, metod och resultat på Stallyckan
En föreläsning om hur vi på Stallyckan arbetar, hur vi använder teorier som språngbräda i vårt dagliga arbete samt hur vi utvärderar och kvalitetssäkrar vårt arbete. 


Samverkan mellan privat och offentlig sektor
En föreläsning om vårt arbete och hur vi samverkar med skola, kommuner och andra privata företag. En föreläsning som är populär på bland annat landsbygdsmässor och visar hur vi kan utveckla landsbygden och samtidigt göra ett bra jobb inom omsorgen.


”Jag har ingen funktionsnedsättning, jag har en funktionsuppsättning!”
En föreläsning om vår långa erfarenhet av arbete med barn och vuxna med olika funktionsvariationer, hur vi arbetar, med- och motgångar som dykt upp och hur vi ser på detta. En inspirerande föreläsning som är populär både som inspiration för omsorgsanställda, anhöriga så väl som studenter som sedan skall ut i arbetslivet.


Med hästen och hunden som kollega
En föreläsning inriktad på användandet av djurassisterade interventioner och hur vi på Stallyckan tänker och arbetar kring det.  Vi berättar om vad vi har för krav på djuren, hur vi arbetat fram ett styrdokument för arbetet med djuren, hur vi arbetar kring risker, hygien, djurskydd/djurrätt samt hur vi säkerställer kvaliteten och deltagarens säkerhet i vårt arbete.


Grön omsorg: Stallyckan – från idé till verksamhet.
Funderar du på att starta företag eller omsorgsverksamhet på lantgård, så kallad Grön Omsorg? Då är detta föreläsningen för dig! En föreläsning om hur Stallyckan blev till, resan från dröm och idé till färdig verksamhet och arbetet däremellan.


Maskrosbarn och änglahund
En personlig föreläsning som både berör och inspirerar. Helena berättar om att växa upp med en missbrukande och psykiskt sjuk förälder, om att vara osynlig för samhället och om att ta sin tillflykt till djuren. Hon pratar om hur vägen upp kan se ut, om självskador och självförakt, om skyddsfaktorer och om det mörkaste mörker som kan bli ljust igen. Helena är vuxen nu men det finns oändligt många barn i samma utsatta läge. Kanske kan just Du göra ett barn synligt igen?


”Hur svårt kan det vara?” Bemötande och attityd i vardagen.
Bemötande eller mötande av det som kan betraktas som annorlunda – hur vi skapar en tillgänglig plats för alla. En föreläsning för kommuner och organisationer av och med Agneta Lundqvist och Jeanette Kobilsek.


Stand By – ett liv fullt av utmaningar.
En föreläsning om att vara anhörig och om hur det kan upplevas att känna sig tillgänglig dygnet runt. Att alltid finnas till hands, att alltid finnas på plats, att alltid lyssna, att alltid ha ett bra humör, att alltid förstå.
Agneta Lundqvist berättar med inlevelse och känsla om något som berör oss alla, men som få, allt för få, tar sig mod och tid att prata om.

 

Om föreläsarna

Våra föreläsare har alla tre erfarenheter av att vara både anhöriga så väl som arbetande professionella. Detta ger våra föreläsningar en extra dimension, och om så önskas kan föreläsningarna varva teori och fakta med personliga berättelser för att inspirera åhöraren ytterligare.

Jeanette Kobilsek driver gården Stallyckan och är utbildad inom social omsorg, arbetsledning samt utbildad barnskötare. Hon har mångårig erfarenhet av arbete inom kommunal vård och omsorg, personlig assistans och familjehemsvård där hon och maken Joakim tagit emot människor utsatta för hedersrelaterat våld samt människor med psykisk ohälsa, missbruksproblematik och olika funktionsnedsättningar i sitt hem.

Jeanette och har också varit engagerad i tillgänglighetsfrågor inom besöksnäringen, både lokalt, nationellt och internationellt genom olika projekt och som styrelseledamot i Access Sweden.

Helena Eriksson är socionom och arbetar som verksamhetschef på Stallyckan, men är också utbildad och arbetande terapihundförare och hundpsykolog. Hon studerar även masterprogrammet i socialt arbete vid Göteborgs Universitet. Med många olika ben i marken står hon stadigt och brinner för att arbeta med andra människor, att öka förståelsen för olikheter och att tillsammans med sina fyra hundar göra djur och natur tillgängligt för alla. En uppväxt kantad av vuxna med missbruksproblematik och psykisk sjukdom gör att Helena har erfarenheter både som anhörig och professionell.

Agneta Lundqvist är mamma till två vuxna barn med olika svårigheter samt dotter till en mamma med stroke och demens. Agneta arbetar med tillgänglighetsfrågor och olika arbetsmarknadsprojekt för personer med funktionsnedsättningar. Hon är en uppskattad föreläsare kring tillgänglighet och arbetsmarknadsfrågor rörande psykiska och neuropsykiatriska funktionsvariationer. Agneta handleder även personal som möter ovan nämnda grupper i arbetet eller inom olika föreningar. Agneta är pedagog, med påbyggnad inom områdena neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykiska funktionsnedsättningar, dyslexi samt beteendevetenskap och mindfulness.